Opleidingen » 

Studeren aan de NSKA

Studeren aan de NSKA kan op voltijd- en deeltijdbasis. De NSKA biedt strijkkwartetten diverse coachingstrajecten:

  •     Tweejarige, postacademische voltijdopleiding
  •     Coaching à-la-carte
  •     Bachelor en Master Strijkkwartet in samenwerking met                               het Conservatorium van Amsterdam

Tot de NSKA kunnen zowel Nederlandse als niet-Nederlandse kwartetten worden toegelaten.


 Kwartetlessen & masterclasses


Aan de NSKA studerende kwartetten die de tweejarige, postacademische voltijdopleiding of coaching à-la-carte volgen, krijgen reguliere strijkkwartetlessen van artistiek leider/hoofddocent Marc Danel en NSKA-oprichter/docent Stefan Metz. Daarnaast nemen aan de NSKA studerende kwartetten deel aan internationale masterclass-projecten, die door internationaal vermaarde strijkkwartetspecialisten worden verzorgd.

Strijkkwartetten die deelnemen aan de Bachelor/Master Strijkkwartet die de NSKA samen met het Conservatorium van Amsterdam aanbiedt worden gecoacht door zowel Marc Danel en Stefan Metz als door docenten/strijkkwartetspecialisten van het Conservatorium van Amsterdam. 


Aanvullend curriculum


Naast de reguliere kwartetlessen en internationale masterclassprojecten biedt de NSKA een op maat samengesteld aanvullend curriculum waarin aandacht voor ondermeer marketing (opstellen marketing plan), cultureel ondernemerschap (opstellen sponsor/ fondsenwervingsplan), programmering, podiumpresentatie, kwartetanalyse, strijkkwartetgeschiedenis, alexandertechniek, etc.

 

Het studietraject van de aan de NSKA studerende kwartetten in de tweejarige voltijdopleiding en in geval van coaching à-la-carte wordt vastgesteld in overleg met en naar aanleiding van de specifieke ontwikkelingsbehoeften van de betreffende kwartetten.

Het studietraject van de strijkkwartetten in de Bachelor/Master Strijkkwartet die de NSKA samen met het Conservatorium van Amsterdam aanbiedt wordt, binnen het Bachelor/Master-raamwerk vastgesteld in overleg met de NSKA en het Conservatorium van Amsterdam.


 Concertpraktijk


In het kader van de voltijdopleiding en het coaching à-la-carte traject geven de strijkkwartetten regelmatig concerten. Voor een overzicht van komende concerten zie de Agenda.


Deelname


Deelname aan de opleiding is bedoeld voor reeds bestaande kwartetten.  

Voor specifieke toelatingseisen zie: 

Studeren aan de NSKA: Nederlandse Strijkkwartetten en 

Studeren aan de NSKA: niet-Nederlandse Strijkkwartetten

Voor buitengewoon begaafde studenten met een passie voor het kwartetspel bestaat er de mogelijkheid zich individueel aan te melden.


Na een succesvolle afronding van de voltijdopleiding en deelname aan het  coaching à-la-carte traject wordt aan het kwartet een diploma uitgereikt. Na succesvolle afronding van de Bachelor/Master Strijkkwartet ontvangt het kwartet een Bachelor resp. Master diploma.

 


vrijdag 22 december 2017 20:15
"Dear World" door Matangi Kwartet
zaterdag 23 december 2017 15:00
"Meermeisje" (6+) door Ragazze, Holland Opera en Opera Zuid
Voortaan onze nieuwsbrief ontvangen? Laat hieronder uw e-mailadres achter.