Stichting Vrienden NSKASteun ons - Word vriend van de Nederlandse StrijkKwartet AcademieBent u een liefhebber van strijkkwartetmuziek en vindt u het belangrijk dat jong talent zich hierin verder kan ontwikkelen? Word dan Vriend van de Nederlandse StrijkKwartet Academie! 

Vele componisten schreven hun meest persoonlijke meesterwerken voor het strijkkwartet. Van musici verlangt het volledige toewijding en een diepgaande specialisatie om deze muziek in al zijn schoonheid en schakeringen ten volle tot zijn recht te laten komen. De NSKA biedt jong strijkkwartettalent na de afronding van hun conservatoriumopleiding een toegesneden opleiding en vormt voor hen dé springplank naar nationale en internationale podia.

Naast een intensief lesprogramma door vaste docenten onder supervisie van Marc Danel (primarius Quator Danel) worden jaarlijks zes masterclasses gegeven door internationale vermaarde gastdocenten. Ook organiseert de NSKA voor haar studenten workshops op het gebied van onder andere strijkkwartetanalyse, podiumpresentatie en cultureel ondernemerschap.

Als Vriend van de NSKA bouwt u mee aan nieuwe generaties strijkkwartetten. Bovendien krijgt u de gelegenheid de ontwikkeling van jong strijkkwartettalent van nabij te volgen.

De Stichting Vrienden van de Nederlandse StrijkKwartet Academie is een door de belastingdienst geregistreerde als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Hierdoor zijn schenkingen aan de stichting Vrienden fiscaal aftrekbaar

Het fiscaal nummer van de Vrienden van de NSKA8121.43.140

Bankrekening: IBAN NL91ABNA0487270177
t.n.v. Stichting Vrienden van de NSKA 


Word Vriend!Vriend - vanaf €50 per jaar

 • U kunt het openbare deel van de masterclasses en de examenconcerten kosteloos bijwonen.
 • U ontvangt 8 maal per jaar de digitale nieuwsbrief van de NSKA waarin o.a. de openbare masterclasses en examenconcerten worden aangekondigd  Vriend - vanaf €250 per jaar (minimum: 5 jaar)

 • U kunt het openbare deel van de masterclasses en de examenconcerten kosteloos bijwonen.
 • U ontvangt 8 maal per jaar de digitale nieuwsbrief van de NSKA waarin o.a. de openbare masterclasses en de examenconcerten worden aangekondigd.
 • Bovendien nodigen wij u jaarlijks uit voor een besloten NSKA-concert

 • U kunt met een Overeenkomst Periodieke gift in geld kosteloos de overeenkomst voor een aftrekbare periodieke gift opstellen. Klik hier voor deze door de belastingdienst opgestelde overeenkomst.   Vriend - vanaf €1.000 per jaar (minimum: 5 jaar)

 • U kunt het openbare deel van de masterclasses en de examenconcerten kosteloos bijwonen.
 • U ontvangt achtmaal per jaar de digitale nieuwsbrief van de NSKA waarin o.a. de openbare masterclasses en de examenconcerten worden aangekondigd.
 • Wij nodigen u jaarlijks uit voor een besloten NSKA-concert.
 • Bovendien organiseren wij graag een huisconcert voor u en uw gasten op een door u te bepalen locatie, bijvoorbeeld thuis (datum/programma/locatie in overleg).

  U kunt met een Overeenkomst Periodieke gift in geld ook zelf kosteloos de overeenkomst voor een aftrekbare periodieke gift opstellen. Klik hier voor deze door de belastingdienst opgestelde overeenkomst.Geef Vriendschap cadeau!U kunt ook iemand verrassen met een Vriendschap van de NSKA voor een jaar met een donatie van minimaal € 30,-. U steunt daarmee de NSKA én laat iemand anders kennismaken met onze academie.Hoe word ik Vriend of geef ik een Vriendschap cadeau?Wilt u Vriend worden of een Vriendschap cadeau geven stuur dan een bericht naar  en wij nemen zo snel mogelijk na ontvangst contact met u op.


U kunt ook deze aanmeldkaart downloaden, invullen en opsturen naar ons postadres (Herengracht 72, 1015 BR Amsterdam).Aanvullende informatie

Voor meer informatie over fiscaal voordelig doneren volg deze link of kijk op het internetplatform van de campagne 'Cultuur, Daar Geef Je Om' van het Ministerie van OCW : www.daargeefjeom.nl‘Is het voor jonge instrumentalisten al moeilijk om een carrière op te bouwen, voor jonge strijkkwartetten is het helemaal een lastige opgave. Het begint er al mee dat om tot echt samenspel te komen en een repertoire op te bouwen vele uren van studie en samen oefenen geïnvesteerd moeten worden voordat er ook maar één noot in publiek gespeeld kan worden. En waar vind je de leraren en de coaches die je daarbij kunnen helpen? Op die vragen en problemen heeft de NSKA al sinds meer dan 15 jaar een antwoord geboden, en zich daardoor een onmisbare plaats in het Nederlandse muziekleven verworven. In de komende verschraling van het Nederlandse kunstleven waarbij vooral jonge kunstenaars de klappen van de komende bezuinigingen zullen moeten opvangen mogen wij hopen dat de NSKA nog minstens een volgend decennium overeind kan blijven. Ik hoop dat allen die het belang daarvan inzien dit instituut zullen steunen c.q. blijven steunen.’

Martijn Sanders, voormalig directeur Concertgebouw Amsterdam

woensdag 24 januari 2018
Ebonit Quartet
donderdag 25 januari 2018 20:00
Aristos Kwartet
Voortaan onze nieuwsbrief ontvangen? Laat hieronder uw e-mailadres achter.